Roel öl

roel_startsida_bryggeri_beerVårt underbart goda öl... Roel öl är en produkt som enbart innehåller tre ingredienser; vatten, malt och humle. Humlet är förnärvarande tillverkat i Tjeckien, malten i Finland och Sverige. Vi låtsas inte att vi har någon mystisk egen källa, utan tycker att Linköpings mjuka, kommunala vatten duger utmärkt till vårt öl.

Vårt bryggeri producerar ungefär 500l vört per bryggning och själva bryggtiden är minst 12 timmar vid grytorna. Sedan jäser det till öl i ungefär en vecka, för att sedan mogna i minst en månad. Trots att det tar över en månad för ölet att bli drickfärdigt och att ölet då är transparent, är detta ett färsköl. Definitionen av färsköl är att ölet inte är pastöriserat eller filtrerat, vilket vi inte har gjort. Roel öl är alltså en levande produkt i ständig förändring  och därför är det en knappt märkbar skillnad på när i tid man tar ölen, trots att den kommer från samma tank!

Tider för bryggning kommer presentera på hemsidan och på Facebook, så att man kan komma förbi och ta en titt på hur vi genom genuint, manuellt hantverk skapar Roel pils!

Du är här: Home Roel öl